Motorrijbewijspoint Roosendaal FAQ

Motorrijbewijspoint Roosendaal FAQ

Hoe snel kan ik mijn motor rijbewijs halen?

Het is mogelijk om deel 1 AVB al in 2 dagen te halen en deel 2 AVD ook in 2 dagen af te ronden. Dit is echter afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. De examens sluiten altijd aan op de motorrijlessen. Snel je motorrijbewijs halen kan in Roosendaal via het motor rijbewijskamp al in 4, 5 of in 10 dagen! Hiernaast kun je ook een spoedcursus motorrijlessen voor je motorrijbewijs A volgen in een spoedopleiding in een periode van 2 tot 8 weken.

Kan ik meteen van start met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij Motorrijbewijspoint Roosendaal direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijlessen krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren bij Motorrijbewijspoint Roosendaal worden in goed overleg ingepland. Je kunt dus motorrijles nemen wanneer het jouw het beste uitkomt.

Krijg ik altijd dezelfde rij instructeur?

Ja, het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste enthousiaste instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen.

Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De vrijblijvende rijtest bij Motorrijbewijspoint Roosendaal kost € 85,00 en duurt 100 minuten. Naar wens kan je ook kiezen voor een 150 minuten durende proefles van slechts € 125,00.

Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motorrijles bedraagt € 52,50 en duurt 50 minuten en met 5 minuten evaluatie na afloop. Echter zijn bij het nemen van een lessenpakket de rijlessen voordeliger en is er vanaf pakket van 18 lessen een onbeperkte CBR examengarantie AVB en bij het van pakket van 24 en 30 lessen een onbeperkte CBR examengarantie AVB en AVD. Voorwaarde is wel om de adviezen van de rijinstructeur te volgen!

Bekijk de prijslijst.

Wat kost bij een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring, technische aanleg, leersnelheid en persoonlijke feeling voor het motorrijden kan je reeds bij motorrijschool Motorrijbewijspoint Roosendaal een motor rijopleiding motorrijbewijs A volgen vanaf € 1075,00 inclusief 12 rijlessen en de beide rijexamens AVB en AVD. Na afloop van de rijtest weet je precies wat de complete motor rijopleiding kost, weet je waar je aan toe bent en word er maatwerk geleverd. Zo voorkom je dus altijd verrassingen achteraf.

Let op; Start je met 2, of 3, of met 4 personen samen bij Spoedopleiding Motorrijbewijspoint Roosendaal ontvang je nog eens extra korting naast het al voordelig geprijsde rijlespakket!

Moet ik de theorie in mijn bezit hebben voordat ik ga lessen?

Nee, je kunt als je reeds in het bezit bent van het autorijbewijs de praktijklessen volgen zonder dat je in het bezit bent van het theoriecertificaat A. Het theoriecertificaat moet je kunnen tonen als je op examen gaat voor Deel 2, de verkeersdeelneming AVD. Wel bevelen we aan om de theorie spoedig te reserveren!

Hoe vraag ik mijn theorie examen aan?

Je kunt het theorie examen zelf aanvragen via de website van het CBR of wij regelen de aanvraag voor je, dit kun je vooraf aangeven. Wel dien je ons dan hiervoor ook te machtigen bij het CBR.

Wat heb ik nodig als ik theorie examen ga doen?

Je dient ongeveer 30 minuten voor aanvang van het theorie-examen aanwezig te zijn.
Vanaf 17 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen.
Ben je geslaagd, dan is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Wat houdt de onbeperkte CBR Examengarantie in?

Uiteraard gaan we er bij vanuit dat je meteen de eerste keer slaagt voor je motorrijbewijs. Toch kan het gebeuren dat op het examen blijkt dat je nét je dag niet hebt. Dankzij de onbeperkte CBR examengarantie ben je altijd vanaf lespakket 24 ingedekt voor een eventuele onbeperkte herexamen AVB en AVD en deze is 12 maanden geldig. Deze zorgt ervoor dat je weer snel op examen kunt gaan en ben je altijd een flink stuk voordeliger uit, wij betalen immers voor jouw het CBR tarief van het AVB en het AVD rijexamen en kan je zien als een mooie korting.

Bij de onbeperkte CBR examengarantie AVB zijn de eventuele kosten herexamens vanaf pakket 12 € 185,00, dit is met maar liefst € 75,00 korting per examen AVB. Wel dien je het advies van de instructeur op te volgen.

Bij de onbeperkte CBR examengarantie AVD zijn de eventuele kosten herexamens vanaf pakket 12 € 240,00 , dit is met maar liefst € 100,00 korting per examen AVD. Wel dien je het advies van de instructeur op te volgen.

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er zijn vier categorieën van het motorrijbewijs: Motorrijbewijs A1, A2, A en code 80.

Lees de informatie.

Waar vinden de bijzondere verrichtingen plaats?

De bijzondere verrichtingen krijg je bij Spoedcursus Motorrijbewijspoint Roosendaal meestal op een eigen oefenterrein waar alle bijzondere verrichtingen uitgezet zijn. Hier kan je in je eigen tempo alle oefeningen snel aanleren zonder last te hebben van overig verkeer.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij gratis gebruik maken van een leenhelm, echter heeft het de voorkeur dat je in deze tijd je eigen spullen kunt meenemen. We hebben speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Op welke motoren kan ik de rijlessen volgen?

De motorrijlessen worden gegeven op jonge motoren voor de categorie A, A2, code 80 en A1 die in goede staat van onderhoud zijn. Alle motoren zijn tevens voorzien van ABS wat de veiligheid ten goede komt. Alle lesmotoren zijn erg wendbaar en handig in gebruik met de bijzondere verrichtingen. Tevens zijn ook enkele motoren geschikt voor grote langere mensen en ook zijn enkele motoren verlaagd voor de kleine personen vanaf 1.52 meter groot.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch bij Motorrijbewijspoint Roosendaal terecht?

Ja, Motorrijbewijspoint Roosendaal biedt motor rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen versneld nemen welke je nog nodig hebt en word er een rijlespakket op maat voor je samengesteld. Je bent dus altijd welkom en we helpen je graag snel met het halen van je motorrijbewijs.